ŞANLIURFA / HALİLİYE - Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okulumuz Şanlıurfa kız Anadolu imam hatip lisesi 11.sınıf öğrencilerinden 20 öğrenciyi BİGEP  Projesi kapsamında iyi uygulama etkinliği olan ‘’Bir Günlüğüne Üniversiteli Olmak’’ etkinliği ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi,EL BATTTANİ Kütüphanesi ve Ziraat Fakültesine götürdük. Okul Müdür Yardımcısı Sabri BOZKAYA ve Felsefe Öğretmeni Ömer Faruk YILMAZ denetiminde ailelerinden alınan izinle gidilmiştir.

Bu etkinliğin amacı öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artırmak ve hedefledikleri meslek grubu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Bunun için öğrencilere Tıp Fakültesi, EL BATTTANİ Kütüphanesive Ziraat Fakültesi gezdirilmiş ve görseller eklere eklenmiştir. Ayrıca öğrencilere kampüs yemekhanesinde yemek yedirilmiş kampüs öğrencileriyle aynı ortamı paylaşmaları sağlanmıştır. Bu etkinlik sonunda öğrencilerden son derece olumlu geri dönüşler alınmıştır.

Nis

2024-2025 eğitim öğretim yılında okulumuz bünyesinde açılacak 5.sınıf hafızlık eğitimi başvuruları başlamıştır. Başvuru şartları:

1-4.sınıfı bitiren ve 5.sınıfa başlayacak kız öğrenciler

2. 26 Mayıs 2024 Pazar saat 10.00 da okulumuzda 4.sınıf derslerinden yapılacak genel tarama sınavına katılarak seçilecek 60 öğrenci arasına girmek. Bu sınav sonucu başarılı olan 60 öğrenci 2 aylık yaz Kuran kursuna alınacaktır. Bu süreç sonucunda yapılacak mülakat ile hafızlık sınıfına alınacak 30 öğrenci tespit edilecek ve okul kayıtları yapılacaktır.

3- Başvurunuzu aşağıdaki link üzerinden yapabilir ya da okulumuza uğrayarak detaylı bilgi alarak kaydınızı yapabilirsiniz.

Nis

Okulumuz da ortaokul öğrencilerimiz ve görevli öğretmenler eşliğinde hazırlanan 23 Nisan programı çeşitli oyunlar ve etkinlikler ile sona ermiştir.

Mrt

Haliliye ilçe milli eğitim müdürümüz Mehmet Vural, 26/03/2024 tarihinde yapılan ülke geneli Türk Dili ve Edebiyatı ortak sınavı ve Valilik tarafından başlatılan BİGEP kapsamında 7-811 ve 12.sınıflara yönelik 4.denemeyi okulumuzu ziyaret ederek yerinde gözlemlemiştir.

Mrt

Okulumuz kariyer günleri eğitimleri kapsamında 2018 yılında okulumuzdan mezun olan ve Konya Diş hekimliğini kazanan Diş hekimi Zarife Bilal, Gaziantep Hukuk Fakültesini kazanan Avukat Ayşenur Sezer ve Adıyaman Eczacılık Fakültesini kazanan Eczacı Kevser Nur Kazanç öğrencilerimizle sınıflarda bir araya gelerek, öğrencilerimize deneyimlerini aktardılar.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşını Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü kapsamında okulumuz görevli öğretmen ve öğrenciler tarafından İstiklal Marşı panosu oluşturuldu ve sınıflarımızda öğretmenlerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten eğitimler gerçekleştirldi.

Mrt

Okul kariyer eğitimleri kapsamında okulumuzdan mezun olarak şuan Şanlıurfa Şehit Onur Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Ayşegül ŞEKER ve yine okulumuzdan mezun olan Hatay Mustfa Kemal Üniversitesinde PDR bölümünü okuyan Ayşe KILIÇ 11.sınıf öğrencilerimize meslek tanıtım eğitimleri verdiler.

Mrt

Okulumuz kariyer günleri planlaması doğrultusunda 11 ve 12. sınıflarımıza yönelik Klinik psikolog ve aynı zamanda kitap yazarı doktor Faruk Öndağ tarafından motivasyon konulu eğitim verildi. Verimli bir eğitim sonunda yazarımızın kitaplarından alan öğrencilerimiz kitaplarını imzalatmış ve yazarımızla motivasyon üzerine mini konuşmalar gerçekleştirmişlerdir.

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılı veli ziyaretleri kapsamında okulumuzda 11 ve 12 sınıflarda öğrencileri bulunan kurtuluş müzesi müdürümüzü terinde ziyaret ederek hem öğrencilerimiz hakkında istişarelerde bulunduk hem de Şanlıurfa Kurtuluş  Müzesinin velimiz tarafından tanıtımı yapılarak bilgi sahibi olduk.

Şbt

Valilik himayesinde gerçekleştirilen BİGEP kapsamında 2.dönem 1. lgs-tyt-ayt denemeleri başarı ile gerçekleştirildi.

ŞANLIURFA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ŞUBAT AYI EBA KULLANIM İSTATİSTİĞİ

Şbt

2023-2024eğitim öğretim yılı mesleki yarışmalar Kuran-ı Kerimi güzel okuma kategorisinde okulumuz öğrencisi Şanlıurfa il üçüncüsü olmuştur.

Şbt

Okulumuz YKS sınavlarına yönelik 12.deneme sınavını başarı ile gerçekleştirdik.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerine valilik tarfaından görevlendirilen rehber öğretmneler tarafından bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi.

Ock

EBAN'nın aktif kullanımını teşvik etmek için en çok kullanan öğrencilerimiz içerisinde ilk üçü ödüllendiriyoruz. 23.12.2023-21.01.2024 tarihleri arasında 4032 dakika ile Nuriye Haşimoğlu,  1585 dakika ile Sümeyra Yıldız, 1172  dakika ile Anzılha Sude Karataş ilk üçe girmiştir.