ŞANLIURFA / HALİLİYE - Şanlıurfa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Yaşam becerileri atölyesinde öğrencilerimiz danışman öğretmen Ahmet Şeker koordinatörlüğünde tipik bir günüm etkinliği öğrencinin bir günü nasıl olmalıdır sorusuna cevap aramışlardır.

May

Yaşam becerileri atölyemizde öğrencilerimiz danışman öğretmenleri Ahmet Şeker kordinatörlüğünde seçimlerim ve ben isimli etkinliği gerçekleştirerek ileriye dönük tercihlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini yaşayarak ve yaparak öğrenmiş oldular.

May

Okulumuz uzman psikolojik danışman öğretmeni Nihal KAYAOKAY tarafından 10.sınıf öğrencilerimize yönelik mahremiyet ve cinsel istismar eğitimleri gerçekleştirilmiştir.

May

Yaşam becerileri atölyemizde öğrencilerimizle puzzle takası etkinliğini gerçekleştirdik.

May

Yaşam becerileri atölyesinde bu hafta Uzaya Yolculuk etklinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz kırtasiye malzemlerinden roket yaparak uzayla ilgili bilgileri paylaştılar.

May

Unıcef destekli yaşam becerileri atölyesi kapsamında Okulumuzu güçlendirelim ve Karar ağacım etkinliği ypıldı. Öğrencilerimiz yaptıkları etkinlikle okulumuzu güçlendirmeye yönelik fikirlerini okul yönetimi ve öğretmenlere sundular.

May

OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ AHMET ŞEKER KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE UNICEF DESTEKLİ YAŞAM BECERİLERİ ATÖLYESİ ETKİNLİKLERİ İÇİN ÖĞRENCİ SEÇİMLERİ YAPILARAK GEREKLİ ETKİNLİK MALZEMELERİ ALIMI GERÇEKLEŞTRİLMİŞTİR.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen mesleki yarışmalar kapsamında Genç Nida Hafızlık Bölge finallerine ilimiz yarışmalarında birinci olan okulumuz öğrencisi katılım göstermiş ve dördüncülükle yarışmayı tamamlamıştır. Öğrencimiz ve danışman öğretmenimizi tebrik ederiz.

BİR GÜNLÜĞÜNE ÜNİVERSİTELİ OLMAK

Okulumuz Şanlıurfa kız Anadolu imam hatip lisesi 11.sınıf öğrencilerinden 20 öğrenciyi BİGEP kapsamında iyi uygulama etkinliği olan ‘’Bir Günlüğüne Üniversiteli Olmak’’ etkinliği ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, EL BATTANİ Kütüphanesi ve Ziraat Fakültesine götürdük. Okul Müdür Yardımcısı Sabri BOZKAYA ve Felsefe Öğretmeni Ömer Faruk YILMAZdenetiminde ailelerinden alınan izinle gidilmiştir.

Bu etkinliğin amacı öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artırmak ve hedefledikleri meslek grubu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Bunun için öğrencilere Tıp Fakültesi,EL BATTANİ Kütüphanesi ve Ziraat Fakültesi gezdirilmiş ve görseller eklere eklenmiştir. Ayrıca öğrencilere kampüs yemekhanesinde yemek yedirilmiş kampüs öğrencileriyle aynı ortamı paylaşmaları sağlanmıştır. Bu etkinlik sonunda öğrencilerden son derece olumlu geri dönüşler alınmıştır.Bu öğrencilerde farkındalık oluşturulmuştur.

Nis

2024-2025 eğitim öğretim yılında okulumuz bünyesinde açılacak 5.sınıf hafızlık eğitimi başvuruları başlamıştır. Başvuru şartları:

1-4.sınıfı bitiren ve 5.sınıfa başlayacak kız öğrenciler

2. 26 Mayıs 2024 Pazar saat 10.00 da okulumuzda 4.sınıf derslerinden yapılacak genel tarama sınavına katılarak seçilecek 60 öğrenci arasına girmek. Bu sınav sonucu başarılı olan 60 öğrenci 2 aylık yaz Kuran kursuna alınacaktır. Bu süreç sonucunda yapılacak mülakat ile hafızlık sınıfına alınacak 30 öğrenci tespit edilecek ve okul kayıtları yapılacaktır.

3- Başvurunuzu aşağıdaki link üzerinden yapabilir ya da okulumuza uğrayarak detaylı bilgi alarak kaydınızı yapabilirsiniz.

Nis

Okulumuz da ortaokul öğrencilerimiz ve görevli öğretmenler eşliğinde hazırlanan 23 Nisan programı çeşitli oyunlar ve etkinlikler ile sona ermiştir.

Mrt

Haliliye ilçe milli eğitim müdürümüz Mehmet Vural, 26/03/2024 tarihinde yapılan ülke geneli Türk Dili ve Edebiyatı ortak sınavı ve Valilik tarafından başlatılan BİGEP kapsamında 7-811 ve 12.sınıflara yönelik 4.denemeyi okulumuzu ziyaret ederek yerinde gözlemlemiştir.

Mrt

Okulumuz kariyer günleri eğitimleri kapsamında 2018 yılında okulumuzdan mezun olan ve Konya Diş hekimliğini kazanan Diş hekimi Zarife Bilal, Gaziantep Hukuk Fakültesini kazanan Avukat Ayşenur Sezer ve Adıyaman Eczacılık Fakültesini kazanan Eczacı Kevser Nur Kazanç öğrencilerimizle sınıflarda bir araya gelerek, öğrencilerimize deneyimlerini aktardılar.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşını Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü kapsamında okulumuz görevli öğretmen ve öğrenciler tarafından İstiklal Marşı panosu oluşturuldu ve sınıflarımızda öğretmenlerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten eğitimler gerçekleştirldi.

Mrt

Okul kariyer eğitimleri kapsamında okulumuzdan mezun olarak şuan Şanlıurfa Şehit Onur Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Ayşegül ŞEKER ve yine okulumuzdan mezun olan Hatay Mustfa Kemal Üniversitesinde PDR bölümünü okuyan Ayşe KILIÇ 11.sınıf öğrencilerimize meslek tanıtım eğitimleri verdiler.